ChristenUnie tegen verruiming winkeltijden

De Wolden - De fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad van De Wolden wacht op de uitslag van het onderzoek onder ondernemers en klanten naar de wenselijkheid van verruiming van de openingstijden van de winkels op zondag.

Volgens de partij zijn er maar enkele verzoeken binnengekomen van ondernemers die alle zondagen open willen.

De fractie heeft meerdere argumenten tegen de verruiming van de winkeltijden. Zo zouden familiebedrijven worden gedwongen om zeven dagen per week open te zijn, waardoor de rustdag, waarop ze als gezin met elkaar dingen kunnen doen, verloren gaat.

"Werknemers kunnen worden verplicht op zondag te werken, terwijl de CAO’s zo veranderd worden, dat er geen extra beloning tegenover staat. De bedrijven kunnen niet alleen draaien op studenten die graag een centje bij willen verdienen in het weekend.", stelt de ChristenUnie.

Voor de ChristenUnie speelt ook de religie een grote rol. Er gaan zondags ongeveer 2000 mensen naar de kerk. Voor dit deel van de bevolking (waaronder vele ondernemers) is de zondagsrust van essentieel belang.

Eind februari komt de nieuwe verordening voor winkelopeningstijden aan bod tijdens de openbare gemeenteraadsvergadering.