Happy Kids wint eerste SteM-cheque

Meppel - De stichting Happy Kids, Happy Family is de eerste winnaar geworden in de actie SteM voor Steun.

De 250 euro die Sterk Meppel wekelijks voor goede doelen uittrekt werd zaterdagmiddag aan beheerder Lisette Oldenhuizing overhandigd. Happy Kids haalde bijna de helft van de 591 stemmen die zijn uitgebracht op de website en de Facebookpagina van de partij, en tijdens de straatinterviews.

Lisette Oldenhuizing was dolblij met de cheque, die ze kreeg uit handen van kandidaat-raadslid Bert-Jan Grobben en raadslid Elisabeth Bakkenes. “Met dit geld kunnen nog meer kinderen geholpen worden.' Happy Kids, een organisatie die kinderkleding, speelgoed en babyspullen uitdeelt aan kinderen in gezinnen die op het minimum leven, is van plan op de verjaardagen van de kinderen iets extra’s te doen. Ook de andere genomineerden, de Voedselbank en de Weggeefschuur, kregen veel steun uit de bevolking.

Sterk Meppel verdeelt het budget dat ze in vroegere campagnes aan hebbedingetjes uitgaf nu onder zes verkozen maatschappelijke organisaties. Iedere week kiest SteM een ander thema. Na armoedebeleid is dat deze week 'Bewakers van historie en karakter’. De stemmen van bezoekers van de website en de Facebookpagina en mensen op straat leverden ditmaal vier nominaties op: de stichting Oud Meppel, Molen De Vlijt,  Molen De Weert en de Historische Vereniging Nijeveen.

Elske van der Werf van Molen de Weert toonde zich in haar nopjes met de nominatie: “Met de steun zouden we weer een stapje dichter bij de schilder op de molen zijn. Vorig jaar ging dat helaas niet door in verband met gebrek aan geld.” Ook stadskorenmolen De Vlijt kan een bijdrage goed gebruiken. De molen is met een opknapbeurt weliswaar van een spoedige ondergang gered, maar de komende jaren doemen dezelfde financiële problemen op. De Vlijt is geen monument, ontvangt dus geen enkele subsidie en heeft ook geen donateurs.

Ook de stichting Oud Meppel, in maart vijftig jaar oud, wil graag winnen. Voorzitter Herman Jansen: “Wij willen ons nog meer inzetten voor en bekendheid geven aan de gezichtsbepalende en historische panden van Meppel. Zoals nu voor het Klokkehuis.” Lourens Schipper, voorzitter van de Historische Vereniging Nijeveen was al even enthousiast: “Waar wij ons in toenemende mate voor inzetten is onze informatie delen met de buitenwereld. Daarom zouden we, als we winnen, graag onze internetverbinding verbeteren, vooral ook voor onze vrijwilligers.”