Tweede SteM-cheque voor Molen De Weert

Meppel - Het was dagenlang een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk kwam Molen De Weert uit de stembus als winnaar van de tweede ronde in de actie SteM voor Steun.

De 250 euro die Sterk Meppel wekelijks voor goede doelen uittrekt werd zaterdagmiddag aan de vrijwilligers overhandigd. Molen De Weert haalde bijna de helft van de 680 stemmen die waren uitgebracht op de website en de Facebookpagina van de partij, en tijdens de straatinterviews.

De hoge uitslag voor de molens kwam mede doordat hun sympathisanten flink op de trommel hadden geslagen via sociale media. Van het ontvangen geld kunnen de vrijwilligers, onder wie gediplomeerde molenaars, weer een stukje onderhoud plegen. Dat is hard nodig, want ze staan voor hoge kosten. De meeste van hun inkomsten komen binnen via de verkoop van meel. De vrijwilligers waren ook blij met de aandacht die ze nu krijgen. Dat geldt ook voor de andere genomineerden: Molen De Vlijt, Stichting Oud Meppel en de Historische Vereniging Nijeveen.

Sterk Meppel verdeelt het budget dat ze voorheen gebruikte voor hebbedingetjes nu onder zes verkozen maatschappelijke organisaties. Iedere week een ander thema; na Armoedebeleid en ‘Bewakers van historie en karakter’ is dat deze keer: Natuur & Milieu. Ook die categorie sluit goed aan bij de speerpunten van de partij.

De stemmen via de website van Sterk Meppel, de Facebookpagina en de straatinterviews leverden drie nominaties op:

  1. Dierenambulance Meppel
  2. Vogelwerkgroep Vliegvlug
  3. Bijenhoudersvereniging Meppel e.o.

Alle drie de genomineerden waren enthousiast. Selma Boskamp van Dierenambulance Meppel: “Helemaal geweldig! we hebben net een nieuwe ambulance. Mochten wij winnen, kunnen we het geld enorm goed gebruiken voor de verdere inrichting van deze auto.”

Hilbert Folkerts, voorzitter Vogelwerkgroep VliegVlug: “250 euro? In de eerste plaats vanzelfsprekend voor onze activiteiten buiten. Natuur en vogels staan voor ons nummer 1. Daarnaast verder uitbreiden van onze Europese samenwerking rondom de bijeneter en niet te vergeten de voorlichtingsactiviteiten op scholen!”

De heer Sparreboom, Bijenvereniging Meppel: “Oh, u overvalt mij hiermee. Het blijft slecht gaan met de bijenstand, dus we kunnen alle hulp goed gebruiken!”

Tot zaterdag 22 februari 12 uur staan de stembussen weer open. Ook voor nominaties in de nieuwe categorie: ‘Mensen in hun kracht’. Organisaties die zich met behulp van vele vrijwilligers inzetten voor mensen die het niet alleen af kunnen.

Lees ook: Happy Kids wint eerste SteM-cheque