Toch vervolging in koolmonoxide-zaak

Meppel - Het Openbaar Ministerie (OM) Assen stelt strafvervolging in voor dood door schuld tegen twee bedrijven, die betrokken waren bij een renovatieproject in Meppel.

Op 25 december 2010 kwamen een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Doezum door koolmonoxidevergiftiging om het leven in een flat aan de Thorbeckelaan in Meppel.

Het vrijkomen van de koolmonoxide kon plaatsvinden door een combinatie van een verkeerd afgestelde cv-ketel en een ondeugdelijke installatie van de rookgasafvoer.

Bij het installeren van de rookgasafvoerbuizen zijn meerdere bedrijven en personen betrokken geweest. In het onderzoek hiernaar zijn 24 verdachten naar voren gekomen, maar uiteindelijk worden hiervan twee verdachte bedrijven strafrechtelijk vervolgd: Loodsluis uit Genemuiden en Rendo Meppel.

Het strafrechtelijk onderzoek was een complex, tijdrovend en zeer technisch onderzoek. Er zijn tientallen getuigen en verdachten gehoord. De strafzaak wordt naar verwachting dit voorjaar gehouden. Deze was aangehouden, omdat de advocaten meer getuigen en een onafhankelijke deskundige wilden horen.

Lees ook; Extra onderzoek nodig in koolmonoxidevergiftigingszaak en Rendo en Loodsluis aangeklaagd in vergiftigingszaak