Laatste SteM-cheque naar Sinterklaasfilm

Meppel - De laatste prijs in de actie SteM voor Steun is voor de stichting Sinterklaasfilm Meppel. De groep vrijwilligers kreeg zaterdag de cheque van 250 euro die Sterk Meppel uitgereikt door SteM-kandidaten Jeanet Kraaij en Eduard Annen.

De organisatie haalde meer dan de helft van de 427 stemmen, uitgebracht op de website en de Facebookpagina van de partij, en tijdens de straatinterviews.

De Sinterklaasfilm is een 100 procent Meppels product voor jong en oud, voor en door Meppelers. De initiatiefnemers, Ronald Biemold en Luck Heuckeroth, zijn ooit begonnen met een kleine subsidie vanuit de gemeente, maar het afgelopen jaar is de film helemaal zonder subsidie tot stand gekomen.

Producent Luck Heuckeroth: “Leuk dat we hebben gewonnen. Zo hebben we weer een eerste financiële aanzet voor de komende film.”

De andere genomineerden waren ‘Open Nijeveense kampioenschappen kniepertjes bakken’, ‘Buurtvereniging Onze Jan Steen’ en ‘Stichting Dobberpop’.

Eerdere cheques gingen achtereenvolgens naar de thema’s Armoedebeleid met Happy Kids, Happy Family als winnaar, ‘Bewakers van historie en karakter’ met Molen De Weert, Natuur & Milieu met De Bijenvereniging Meppel, ‘Mens en Kracht’ met Dakajam, Cultuur met Musique Fantastique en tenslotte ‘Uw Initiatieven’ met de Sinterklaasfilm.