Arme Kant teleurgesteld in partijen

Meppel - Geen enkele partij heeft het nodig gevonden om in de aanloop naar de raadsverkiezingen of bij het voorbereiden van het verkiezingsprogramma contact op te nemen met de Werkgroep Arme Kant van Meppel.

‘Dat is bedroevend en tegelijkertijd veelzeggend voor het politieke klimaat in Meppel,’ vindt bestuurslid Henk Rous.

De Werkgroep Arme Kant van Meppel komt op voor de belangen van 650 tot 700 gezinnen in Meppel die door allerlei omstandigheden behoren tot ‘de arme kant van Meppel.’

Rous vindt de opstelling van de politieke partijen ‘bedroevend als we weten dat de afgelopen jaren het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank alleen maar groter is geworden.’

De voedselbank begon met 17 pakketten per 14 dagen. In 2011 waren het 61 pakketten per 14 dagen en in 2014 gaat het om 150 pakketten per 14 dagen. Deze 150 huishoudens betekenen één procent van het totaal aantal huishoudens in de gemeente Meppel die afhankelijk zijn van een privé-initiatief onder de noemer van de voedselbank.

‘De gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank kunnen we beschouwen als een signaal dat een veel groter aantal gezinnen ernstige problemen heeft,’ aldus Rous die in deze krant in een Podium-bijdrage de aandacht in de verkiezingsprogramma’s voor het sociaal beleid hekelt.

‘Het betekent in de beleving van de Werkgroep Arme Kant van Meppel dat de politieke partijen soms met mooie woorden proberen te scoren, vooral in het kader van de verkiezingen, maar er tegelijkertijd voor kiezen om de achterban van de Arme Kant van Meppel niet serieus te nemen.’ Zijn harde kritiek is opmerkelijk, omdat hij tevens kandidaat-raadslid is voor Sterk Meppel.
 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!