Grote veiling in Echten ten bate van strijd tegen ALS

Echten - Mieke en Wim Strijker uit Ruinen hopen dat veel mensen op zaterdag 5 april naar vakantiepark De Westerberg in Echten komen. Deze dag wordt een grote veiling gehouden en de opbrengst gaat naar het team Martijn Doldersum.

Dit team maakt zich sterk om zoveel mogelijk geld in te zamelen, dat kan worden gebruikt in de strijd tegen ALS.

Aanleiding is dat Martijn Doldersum, de oudste zoon van Wim's enige zuster, bijna een jaar geleden te horen kreeg dat hij lijdt aan de nu nog ongeneeslijke ziekte ALS. Een droevig bericht voor hem, zijn vrouw en drie dochters en andere dierbaren om hem heen. Martijn heeft in zijn sportieve voetballeven o.a. gespeeld voor de voetbalverenigingen Hoogeveen, Hollandscheveld, Zuidwolde, WKE uit Emmen en MSC uit Meppel.

Familieleden van Martijn hebben het initiatief genomen zich aan te melden voor tourduals (tourduals.nl). Dat is een sponsorgebeuren waarvan de opbrengsten gebruikt worden voor nader onderzoek naar ALS in de hoop dat er ooit een keer een geneesmiddel gevonden wordt. Het team streeft ernaar om minimaal € 16.500,- bijeen te fietsen, te wandelen of hard te lopen op de Mont Ventoux in Frankrijk op 30 mei 2014. Mieke gaat wandelend de Mont Ventoux te lijf, Wim gaat deze 'imposante' berg twee keer per fiets 'aanvallen'. Ook Martijn doet mee: hij zal met een goede vriend proberen de Mont Ventoux per tandem te bedwingen.

Maar er worden meer acties gevoerd, waaronder de grote veiling op De Westerbergen, die het team Martijn Doldersum steunt. Er wordt veel geveild, zoals: waardebonnen van o.a. Sporthuis Jan Bols uit Hoogeveen, restaurant De Huiskamer uit Ansen, De Schildhoeve uit Fluitenberg, Vakantiepark De Westerbergen uit Echten, voetbalschoenen van Arjan Robben, de keeperhandschoenen van Edwin van der Sar, voetbalshirts van o.a. FC. Groningen, FC Emmen, Cambuur, Vitesse, Southampton, Ajax, Heerenveen, het shirt waarin Martijn zijn laatste wedstrijd voor MSC gespeeld heeft, jassen van TVM (o.a. een jas die het team tijdens de Olympische Spelen in Sotsji gedragen heeft) Zweedse vuurblokken, vogelhuisjes, de drumsticks van Cesar Zuiderwijk van Golden Earring, een m3 openhaardhout en wijn. 'Tevens verloten wij die middag een AS Roma shirt van Kevin Strootman, de lootjes daarvoor kosten € 2,00 per stuk.' De veiling wordt aan elkaar gepraat door Vince van Leth, 'De Vermakelaar' uit Meppel. De HT bluesband zal optreden. De veiling begint om 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur.

Noemenswaardig is ook de speciale avond op 3 mei in De Tamboer in Hoogeveen.

Musicalgroep 'De Amerberg' (zie www.musicalgroep.nl) uit Amersfoort treedt belangeloos op met een prachtig programma met allerlei highlights uit diverse musicals. De bekende zanger Jannes treedt belangeloos op. Cateringbedrijf Jan van 't Hooge uit Hoogeven verleent eveneens medewerking aan deze avond. De entreeprijs bedraagt €15,00 en er is een beperkt aantal VIP-kaarten beschikbaar à € 45,- waarmee men al vanaf 16.00 uur welkom is in De Tamboer met een hapje en een drankje, een 'meet and greet' met alle musicalsterren en deelname aan het buffet. Ook hierbij komt de volledige opbrengst ten goede aan het team 'Martijn Doldersum' in het kader van tourduals.

Kaarten zijn te koop bij: De Westerbergen in Echten, Bruna De Weide, Cigo Janssen en De Tamboer in Hoogeveen, en de CD-shop in Ruinen of via strijkw@xs4all.nl.