Meppel presenteert coalitieakkoord

Meppel - VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie presenteren zaterdag 3 mei in Stadscafé Oasis het coalitieakkoord voor de komende raadsperiode.

Na een verkenningsfase hebben de vier partijen ook de overige fracties in de gemeenteraad uitgenodigd input te leveren voor een programma voor 2014-2018. De afgelopen weken hebben VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie een akkoord uitgewerkt. De fracties van de coalitiepartijen hebben het resultaat van de onderhandelingen goedgekeurd. VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie bieden hun coalitieakkoord nu aan aan de gemeenteraad.

Tijdens de presentatie en toelichting in Oasis zijn namens de coalitie aanwezig Roelof Pieter Koning (beoogd wethouder VVD), fractievoorzitter van de VVD Frank Perquin, Koos de Vos (beoogd wethouder PvdA), fractievoorzitter van de Pvda Freek Schipper, Henk ten Hulscher (beoogd wethouder CDA), fractievoorzitter van het CDA Sandra Wolvekamp-Bloemert, Gert Stam (beoogd wethouder ChristenUnie) en fractievoorzitter van de ChristenUnie Bert Kunnen.

Naar verwachting staat de installatie van de wethouders op de agenda van de raad van donderdag 8 mei. De bespreking van en de discussie over het coalitieakkoord volgt in de vergadering van de gemeenteraad van dinsdag 20 mei.