Advocaat Ehsan M. wil contra-expertise naar DNA-match

Meppel - De advocaat van de vorig jaar veroordeelde Ehsan M. wil dat er een contra-expertise komt naar het DNA-onderzoek dat als bewijs diende voor de veroordeling in de ABC-moord. Dat meldt RTV Drenthe vandaag op zijn website.

Volgens advocaat Rena Bosma is het bewijs dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) leverde niet zonder meer overtuigend en moet er een tegenonderzoek komen.

De ABC-moord betreft de verkrachting en moord op de 88-jarige Jannie de Kruys-Deen in verpleeghuis ABC in Meppel in 2009. De Meppeler werd veroordeeld tot tien jaar cel voor de moord, maar tekende hoger beroep aan. Ehsan M. ontkent nog altijd iets met de zaak van doen te hebben.

De politie kwam hem op het spoor toen hij in 2012 DNA moest afstaan, nadat hij een agent had mishandeld. Het NFI vond daarop een match met DNA-materiaal dat gevonden was op de tape waarmee Jannie de Kruys-Deen was vastgebonden.

Volgens advocaat Rena Bosma is het onduidelijk op hoeveel van de 26 punten van mogelijke overeenstemming er in feite een DNA-match is. Het gerechtshof beslist binnen twee weken op het verzoek om een contra-expertise.

Bekijk het dossier over de ABC-moord via deze link.