Man (33) uit Steenwijk opgepakt voor moord op vrouw

Steenwijk - Een 33-jarige man uit Steenwijk is afgelopen nacht aangehouden voor moord. Hij wordt ervan verdacht zijn partner, de 33-jarige Jeanilet Aniceta, om het leven te hebben gebracht.

Rond 01.00 uur kwamen bij de meldkamer diverse meldingen binnen van ruzie in een woning aan de Burgemeester Voetelinkstraat 6. Ter plaatse troffen agenten buiten de woning een zwaargewonde vrouw (33) aan.

Vrouw in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht

Omstanders en politie verleenden eerste hulp totdat de ambulance arriveerde. Die heeft de vrouw in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is zij korte tijd later aan haar verwondingen overleden.

Verdachte meldt zich bij politiebureau

In de tussentijd meldde de 33-jarige verdachte zich bij het politiebureau in Steenwijk. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

'Meerdere keren opgepakt voor mishandeling partner'

Volgens buurtbewoners gaat het om een 'probleemgezin', waar al veel hulpverleners in huis zijn geweest. De verdachte is meerdere keren opgepakt voor mishandeling van zijn partner en heeft daar ook al eens voor vastgezeten. Hij staat onder toezicht van de reclassering en draagt een enkelband. Dit is nog niet bevestigd door de politie.

Drie kinderen in woning aanwezig

In de woning waren ook drie kinderen aanwezig. Zij zijn opgevangen door agenten, familie en bureau Jeugdzorg. Volgens buurtbewoners hadden de man en vrouw samen vier kinderen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van deze zaak.

'Geschreeuw en het inslaan van een ruit'

Een buurvrouw, die zich vannacht over de zwaargewonde vrouw heeft ontfermd, vertelt dat zij geschreeuw en het inslaan van een ruit heeft gehoord. Daarna kwam één van de kinderen uit het huis van het slachtoffer bij haar aan deur. Ze trof de 33-jarige vrouw zwaargewond op straat aan en heeft haar met een deken toegedekt.

Politie doet buurtonderzoek

Buurtbewoners waren zondagmorgen verbaasd dat de politie hen nog niets heeft gevraagd over het familiedrama. Inmiddels is bekend dat de politie, rond 13.00 uur, is begonnen met een buurtonderzoek.

Vrienden van de vermoorde moeder hebben vandaag bloemen gelegd voor de woning.

Technisch onderzoek in de woning

De politie is zondagmiddag begonnen met technisch onderzoek in de woning. Ook achter de woning wordt onderzoek gedaan.

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!