Eetcafé De Beurs staat stil bij historische brand

Meppel - Het is inmiddels al weer tien jaar geleden dat Eetcafé De Beurs in Meppel werd getroffen door een grote brand. De horecagelegenheid memoreert op haar Facebook-pagina aan deze trieste gebeurtenis.

'Vandaag precies 10 jaar geleden was het letterlijk een zwarte dag voor ons en onze gasten. De brand legde ons bedrijf toen in de as en dompelde ons allemaal in diepe rouw. Mede dankzij de duizenden steunbetuigingen... die we toen mochten ontvangen pakten we met vereende krachten de dag erna de zaken adequaat op en bouwden we aan de toekomst van De Beurs.'

Omstanders konden tien jaar geleden niet geloven wat er voor hun ogen afspeelde. Een enkeling sprak van een ‘spookhuis.’ ‘Wat een drama,’ zei een medewerkster van de tegenovergelegen winkel Greving & Greving Opticiens op de Wheem.

Veel Meppelers weten zich deze dag nog goed te herinneren. 'Zelden een brand meegemaakt die zoveel impact had in de Meppeler gemeenschap. Er was letterlijk een gat geslagen in de binnenstad.', aldus een van de reacties op het Facebook-bericht.

Bijna een jaar later, in juni 2005 kwam er een herboren Beurs achter de steigers vandaan, een architectonische sieraad voor de Meppeler binnenstad. Het bedrijf meldt verder op Facebook dat het inmiddels weer even succesvol is als voor die catastrofale brand.

Bekijk alle artikelen over de brand in het Dossier "Brand in de Beurs".