Eerste mini-bieb in Meppel voortvarend van start

Meppel - Liefhebbers van boeken hebben er sinds dit weekend een bijzonder uitleenpunt bij. De eerste mini-bieb van Meppel is geplaatst aan de gevel van een woning aan de Schuttevaerstraat.

De mini-bieb is een klein huisje aan de gevel naast de voordeur, waar mensen boeken uit mogen lenen of kunnen ruilen. Het idee is ontstaan in Amerika en inmiddels is de Little Free Library uitgegroeid tot een wereldwijde mini-biebbeweging. Boeken belanden op deze manier niet op zolder of bij het oud papier en sociale contacten komen tot stand.

Initiatiefneemster Marina Ebbers zag de kleine huisjes in Duitsland tijdens de terugreis van een vakantie en ze vond het een leuk idee om ook in Meppel met een mini-bieb te starten. Ebbers herkende het fenomeen ook van de camping. Gasten laten daar soms boeken achter voor andere gasten. 

In Nederland zijn al op diverse plaatsen minibiebjes geplaatst en deze lopen over het algemeen goed. Er blijkt zelfs een website te bestaan waar alle minibiebjes in het land op worden vermeld.

Bijzonder cadeau

Marina Ebbers vertelde op haar werk zo enthousiast over haar plannen, dat de collega's op het idee kwamen om Marina een huisje cadeau te geven als geschenk voor haar 25-jarig huwelijksfeest. Herman Antonides, een handige schoonvader van een van de collega's werd ingeschakeld om dit plan te realiseren en het onderkomen te bouwen.

Het huisje werd zaterdag aan de gevel van de Schuttevaerstraat 12 gehangen en dit leidde direct al tot leuke reacties. Het eerste boek is inmiddels uitgeleend en er zijn ook al mensen die boeken hebben gebracht.

Belangstellenden kunnen de boeken vrijblijvend en zonder kosten lenen of ruilen. Ook kunnen ze zelf een boek achterlaten. Bovendien ligt er een gastenboek waar mensen een leuk berichtje kunnen achterlaten.

Op de Facebook-pagina van Mini BI-EB bers is meer informatie te vinden.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!