Makers lied tegen pesten winnen Fleur Bloemen Award

Linde - De Fleur Bloemen Award wordt op donderdag 30 oktober uitgereikt in het dorpshuis van Linde aan zangeres Wilma Fieten en de leerlingen van de inmiddels opgeheven basisschool De Lindert.

Fieten en de leerlingen kregen de meeste stemmen. Zij volgen Pim Boutsioukis op. De leerling van het Dollard College in Winschoten was vorig jaar de eerste winnaar van de Award.

De Fleur Bloemen Award is bedoeld voor personen of instellingen die in actie komen tegen pesten. De jaarlijkse prijs is bedacht door de Fleur Bloemen Stichting die is opgericht nadat in 2012 de 15-jarige Fleur Bloemen in Meppel voor de trein sprong. Ze kwam tot die daad, omdat ze op haar school in Meppel werd gepest.

Volgens voorzitter Nanko Kiel van de Fleur Bloemen Stichting bevestigt de uitslag dat men het belangrijk vindt om pestgedrag op scholen aan te pakken en dat elk initiatief in die richting door het publiek gewaardeerd wordt.

Anti-pestliedje 'Toverstafje voor de pijn'

Zangeres Wilma Fieten uit Zuidwolde maakte met leerlingen van De Lindert een cd met daarop een lied tegen pesten. De cd met het anti-pestlied Toverstafje voor de pijn werd op 23 augustus van het afgelopen jaar aan het publiek gepresenteerd en aan burgemeester Roger de Groot van Zuidwolde uitgereikt. Dat gebeurde bij de Muur Tegen Geweld aan de Commissieweg 38 in de Stapel/De Wijk. Ook burgemeester Joop Alssema van Staphorst, ambassadeur van de Fleur Bloemen Stichting en de ouders van Fleur Bloemen, waren bij dit unieke gebeuren aanwezig.