D66 is klaar voor statenverkiezingen

Hardenberg - Onlangs heeft D66 Overijssel de kandidatenlijst gepubliceerd waarmee ze op 18 maart 2015 de Provinciale Statenverkiezingen in gaan. Gerrit van Hofwegen uit Nieuwleusen staat op plek 3 en Mirjam Dijsselhof uit Dalfsen/Hardenberg op 8.

Gerrit woont nu ruim twaalf jaar en met veel plezier, in het buurtschap De Meele.  Hij is in het dagelijks leven zelfstandig interimmanager, adviseur en coach en voert opdrachten uit waarin de relatie tussen bestuur en de ambtelijke organisatie centraal staan. Mirjam is geboren en getogen in Nieuwleusen en woont met man en vier kinderen in het buitengebied tussen Nieuwleusen en Balkbrug.  Mirjam heeft als docent bedrijfseconomie bij de hogeschool Windesheim, als algemeen beleidsmedewerker bij de brandweer en als vrijwilliger veel ervaring opgedaan in en met overheidsorganisaties.

Gerrit van Hofwegen

Gerrit, momenteel burgercommissielid bij Provinciale Staten, heeft zich kandidaat gesteld omdat hij bezorgd is over de democratische kwaliteit van de uitvoering van steeds meer overheidstaken. Daardoor neemt de invloed van de burger op zijn leefomgeving af en vindt de burger steeds vaker de overheid tegenover zich.

Gerrit van Hofwegen: 'Voor Overijssel is het belangrijk dat Openbaar Vervoer voor het platteland effectief aanwezig blijft. Dat er gewerkt wordt aan het creëren van werkgelegenheid,  vooral voor laag opgeleiden. Zowel voor het Openbaar Vervoer als bij werkgelegenheid dient gebruik gemaakt te worden van de ideeën en behoeften van de mensen die er belang bij hebben.' Het is Gerrit’s overtuiging dat met het gebruik maken van de kracht van mensen uitdagingen echte oplossingen worden. Zijn aandachtsgebieden zijn financiën en openbaar bestuur.

Mirjam Dijsselhof

Mirjam heeft als burger, als ambtenaar en als student bestuurskunde ervaren hoe belangrijk het is dat bestuurders transparant en integer werken. ‘Gewoon je fatsoen houden zoals we dat zeggen in Overijssel’. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat alle mensen volwaardig deelnemen aan de maatschappij. Belangrijke waarden voor Mirjam zijn; respect, gelijkwaardigheid en geloof in de kracht van alle mensen en deze vindt zij terug bij D66. Daarom heeft ze, samen met Gerrit en anderen, in 2012 de afdeling D66 Vechtdal opgericht en stelt ze zich nu verkiesbaar voor Provinciale Staten.

Mirjam wil de uitdagingen rondom de vergrijzing, de uitputting van energiebronnen en het economisch gekwakkel aangaan en zich inzetten voor de natuur en landbouw. We leven nu in een mooi, gezond, veilig en rijk land, het is Mirjam’s bedoeling dit deel van Nederland in ieder geval in deze staat over te dragen aan de volgende generatie. De participatiemaatschappij vervangt de verzorgingsmaatschappij. Als coördinator Noodhulp maar ook als vrijwilliger bij de overblijforganisatie bij De Tweemaster, bij De Zonnebloem en als deelnemer aan de klankbordgroep N377 weet  Mirjam uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat de overheid mensen ondersteunt bij het zorgen voor elkaar. ‘We moeten zuinig zijn op wat we hebben; op materiele zaken maar nog meer op zaken als het noaberschop  in Overijssel!’