Heren RC Dwingeloo zijn kampioen

Dwingeloo - Het eerste herenteam van Rugbyclub Dwingeloo is zondag op eigen veld kampioen geworden van de derde klasse Noordoost. Dat gebeurde uitgerekend in een wedstrijd tegen zusterclub The Big Stones uit Havelte. De eindstand was 83-17.

Na de degradatie van vorig jaar komen de Dwingelers volgend seizoen weer uit in de tweede klasse Noord.

De wedstrijd ging verrassend van start, dankzij een openingstry van de Havelters. De thuisploeg werd hierdoor wakker geschud, maar het spel bleef in deze beginfase verre van kampioenswaardig. De Dwingelers moesten duidelijk in hun spel komen.

Oppermachtig

Halverwege de eerste helft ging het beter lopen bij de geel-zwarten. Passes kwamen aan, ballen werden gevangen en zowel scrums als line-outs werden gewonnen. Hoewel The Big Stones nog wel een aantal keren doorbrak en punten scoorde, was de thuisploeg uiteindelijk oppermachtig. Onder anderen Anne Siebering, Damiën de Jong, Menno Offerein en Rik Bloemerts drukten try’s.

Na het eindsignaal was het wachten op de uitslag van de wedstrijd tussen RC Zwolle en RC Phoenix. Laatstgenoemde ploeg zou bij winst het kampioenschap van RC Dwingeloo nog een week kunnen uitstellen.

Algauw kwam het verlossende bericht dat de Zwollenaren hadden gewonnen en dat betekende dat de Dwingelers een kampioensfeest konden vieren.

RC Dwingeloo 2

Het tweede team van Rugbyclub Dwingeloo heeft zondag op eigen veld een stunt uitgehaald tegen de dan toe nog ongeslagen kampioen RC Feanster. De Dwingelers versloegen de mannen uit Heerenveen namelijk met 26-7. Onder anderen Arjan Zanting, Meinard Schieving, Bram Bloemerts en Bertram van Zanten scoorden try’s.

Door deze fraaie overwinning is RC Dwingeloo 2 als tweede geëindigd en mag het team in april promotie-degradatiewedstrijden spelen en zo proberen de derde klasse Noordoost te bereiken.