Annet van Strik van De Roustap gooit het roer om

Rouveen – Een van de bekendste horecaondernemers uit de gemeente Staphort gooit het roer om. Annet van Strik (49) van De Roustap in Rouveen heeft besloten na 25 jaar te stoppen met het café. De koerswijziging kost een arbeidsplaats.

Ze gaat zich meer toeleggen op groepen en ze wil samen met collega’s arrangementen bedenken om Staphorst op de kaart te zetten. Een kwart eeuw runt Annet nu De Roustap. Ze toverde de voormalige varkenswegerij om tot een horecabedrijf met een café, een feestzaal een cateringbedrijf. Daarnaast houdt de onderneemster zich ook bezig met binnenhuisarchitectuur. Annet is een bekende verschijning. Ze is betrokken bij veel lokale evenementen, zoals de Staphorstdagen, Koningsdag in Rouveen, de grasbaanraces en ze was een van de initiatiefneemsters van Staphorst op de Catwalk.

De Rouveense is creatief; het borrelt altijd in het hoofd. Dat is een van de redenen waarom ze besloot het roer nog een keer om te gooien. ‘Ik word binnenkort 50. Nog een keer ga ik het anders doen. Nu ben ik veel bezig met het café. Daar stop ik mee. Deze tijd wil ik steken in het ontvangen van groepen, het bedenken van allerlei arrangementen, samen met collega-ondernemers en natuurlijk de binnenhuisarchitectuur’, zegt Annet. Woensdagavond lichtte ze haar groep van vijftig stamgasten in. Het café verdwijnt, net als de zaal ernaast.

Bed & Breakfast

Wat ervoor terugkomt is een luxe groepsaccommodatie voor maximaal 25 personen. Binnenkort start de verbouwing en op 1 september opent groepsaccommodatie De Uitstap haar deuren. De bar in het cafégedeelte van het bedrijf  blijft intact net als de horecakeuken. Groepen kunnen zelf koken en eigen pilsjes tappen, maar uiteraard kan er ook iemand ingehuurd worden. Ook nieuw is een bed&breakfast die Annet begint, eveneens onder de naam De Uitstap. Er komen zes slaapkamers. De zaal voor feesten en partijen onder het complex, De Afstap geheten, blijft intact.

Het cateringbedrijf gaat ook verder en breidt zich uit onder de naam De Roustap. Een primeur die hier uit voortvloeit is een zogeheten pop up-restaurant. Samen met een collega-ondernemer zorgt Annet ervoor dat mensen op de meeste bijzondere locaties kunnen dineren. ‘Klanten kunnen de plek zelf verzinnen en ik richt het restaurant voor één dag in. Ik combineer zo horeca en binnenhuisarchitectuur. De outdoorevenementen blijven ook. Annet deed al zaken met Total Outdoor Hardenberg. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan en dat blijft zo. Dat past ook goed bij de groepen die ze hoopt te ontvangen.

Staphorster fietsen

Nieuw zijn de arrangementen die toegespitst zijn op kleurrijk Staphorst. Samen met Alex Dekker van camping De Vossenburcht in IJhorst kocht ze dertig Staphorster fietsen. Toeristen kunnen een tour op maat krijgen om ze het echte Staphorst te laten ontdekken. De lunch voor onderweg krijgt een plek in de melkbus die aan het rijwiel hangt. ‘Uiteraard niet op zondag. Ook dat is Staphorst.’

Dekker is ook bezig met de Staphorst Express, een luxe huifkar, waar groepen mee langs de mooiste plekjes gaan. Buitenstaanders op een respectvolle wijze het echte Staphorst laten ontdekken, dat is wat Annet de komende jaren meer wil doen. ‘ Deze bijzondere gemeente verdient dat gewoon.’

groepsaccommodatiedeuitstap.nl

Door Eelco Kuiken