Vledder heeft zijn ‘NAOBUUR’

Vledder - Het dorp Vledder heeft zijn informatiecentrum voor zorg en welzijn. Met de onthulling dinsdag van de naam, is het centrum officieel gestart. Met het informatiecentrum, is een wens van Dorpsbelang Vledder in vervulling gegaan.

De belangenvereniging heeft zich enorm ingezet voor de realisatie van NAOBUUR dat gevestigd is in de bibliotheek aan het Lesturgeonplein.

NAOBUUR is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle inwoners en vooral ook voor alle vrijwilligersactiviteiten op het terrein van welzijn en zorg. Belangrijk omdat van de vrijwillige inzet van alle burgers steeds meer gevraagd wordt om in de dorpen plezierig te kunnen blijven wonen en leven.

Volgens voorzitter Cees Hesse van Dorpsbelang straalt de naam van het centrum dit ook uit. ‘Korte verbinding met de professionele organisaties is nodig en NAOBUUR helpt daarbij: met de lokaal werkende thuiszorgorganisaties, met de wijkverpleegkundige, met welzijnswerkers, etc.’ Het informatiecentrum in Vledder wordt georganiseerd door vrijwilligers.