‘Een echte voetbalvrouw’

Ruinerwold - Geboren en getogen in Oldemarkt, van haar achtste tot haar achttiende levensjaar dag in dag uit fanatiek gezwommen en daarna ruim acht jaar gevoetbald bij De Blesse. Anja Tuin is een bezige bij en houdt niet van stilzitten.

Vandaag de dag is ze enorm actief als vrijwilligster bij de jeugdsoos in Ruinerwold.

Toen Anja aan het begin van de jaren negentig met haar man in Ruinerwold ging samenwonen bleek er voor haar algauw iets te ontbreken. ‘We zijn in 1991 naar Ruinerwold verhuisd, mijn man voetbalde bij de plaatselijke voetbalvereniging. En zo ben ik natuurlijk ook in aanraking gekomen met de club.

Zelf heb ik ook jaren gevoetbald voordat ik naar Ruinerwold ging, maar daar bleek voor vrouwen niets te zijn’, stelt Anja. ‘Wel bleek er behoefte aan damesvoetbal te zijn. Daarom heb ik in juni 1994 samen met een aantal andere vrouwen besloten het damesvoetbal in Ruinerwold op te zetten’, vertelt Anja trots.

Aanvankelijk deed het eerste dameselftal slechts mee aan een toernooi, maar het werd steeds populairder. Het jaar na de oprichting van het eerste dameselftal was Anja opnieuw betrokken bij een memorabel moment. ‘In het seizoen 1995-1996 werd ook het eerste meisjeselftal opgericht, hier ben ik destijds gelijk leidster van geworden. De vereniging heeft een spontaan en hecht dorpsclubkarakter, wat ervoor zorgt dat ik nog steeds graag bij de vereniging betrokken ben’, zegt ze.

Naast haar betrokkenheid bij de oprichting van het damesvoetbal in Ruinerwold heeft Anja nog veel meer vrijwilligerswerk voor de vereniging gedaan. Zo is ze bijvoorbeeld drie seizoenen trainster en leidster bij het team van dochter Britt geweest, waarmee ze driemaal kampioen werd. Daarnaast is Anja als secretaris een poos actief geweest binnen de jeugdcommissie. Maar ook het organiseren van teamactiviteiten en jaarafsluitingen was haar toevertrouwd.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is maakt ze dit jaar ook nog deel uit van de reüniecommissie. Dit vanwege het 75-jarig bestaan dat de vereniging volgend jaar viert. Anja Tuin: een echte voetbalvrouw.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!