Ton Dohle is nieuwe directeur Scala

Meppel/Steenwijk/Hoogeveen - Het bestuur van Scala Centrum voor de Kunsten heeft de overeenkomst met interim directeur Ton Dohle per 1 oktober omgezet in een dienstverband. Dohle blijft daardoor voor de toekomst verbonden aan Scala als directeur.

Dohle is sinds 1 januari van dit jaar door het bestuur van Scala aangesteld als interim directeur. Zijn opdracht was om de organisatie kritisch door te lichten, gezond te maken en een nieuwe koers aan te geven voor de toekomst. Ofschoon dit werk nog niet klaar is, er hangen bijvoorbeeld nog nieuwe bezuinigingen in de lucht, is het bestuur zo tevreden over de voortgang dat het Dohle gevraagd heeft zijn interim positie om zetten in een dienstverband om zo de gewenste veranderingen als directeur te kunnen implementeren.

Scala

Scala Centrum voor de Kunsten is actief in Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Steenwijkerland en Staphorst. Kerntaak is het verzorgen van cultuureducatie op scholen en het ondersteunen van amateurkunst en cultuurparticipatie.

Dohle is zelfstandig ondernemer en lid van Provinciale Staten in Drenthe geweest. Vorig jaar trad hij terug na zeven jaar als wethouder van de gemeente Meppel gewerkt te hebben. Zijn netwerk en bestuurlijke ervaring helpen Scala bij het verkrijgen van een nieuwe en sterke positie als regionaal netwerk voor kunst en cultuur.