Meppel heeft 2500 parkeerplaatsen voor bezoekers intocht Sinterklaas

Meppel - In en om de (binnen)stad zijn 2.500 gratis parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers van de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 14 november. Ook geeft de gemeente aanwijzingen voor het verkeer dat de stad wil bezoeken.

Route

  • Vanuit Nijeveen; Kom zoveel mogelijk op de fiets. Komt u wel met de auto volg dan vanaf de rotonde watertoren de aanwijzingen voor het parkeren.
  • A28, vanuit de richting Zwolle: Volg bij  knooppunt Lankhorst de A32  richting Heerenveen / Leeuwarden / Meppel. Neem vervolgens afslag 2 Meppel. Volg de aanwijzingen voor het parkeren.
  • A28, vanuit de richting Hoogeveen: Volg bij  knooppunt Lankhorst de A32  richting Heerenveen / Leeuwarden / Meppel. Neem vervolgens afslag 2 Meppel. Volg de aanwijzingen voor het parkeren.
  • A32, vanuit de richting Heerenveen/Steenwijk: Neem afslag 4 Havelte.  Sla linksaf op de Rijksweg.  Ga rechtsaf de Buitenvaart op richting Meppel. Sla rechtsaf de Steenwijkerstraatweg (N375) op. Sla bij de rotonde bij de watertoren (na passeren bord Meppel) linksaf (3e afslag Steenwijkerstraatweg). Volg de aanwijzingen voor het parkeren.
  • N375, vanuit de richting Assen/Pesse: Neem op de A28 de afslag N375 bij Pesse en rijd deze in de richting van Meppel. Sla bij de rotonde bij de watertoren (na passeren bord Meppel) linksaf (3e afslag Steenwijkerstraatweg). Volg de aanwijzingen voor het parkeren.
  • N375, vanuit de richting Zwartsluis/Vollenhove: Neem de N375 richting Meppel. Sla bij de rotonde bij de watertoren (na passeren bord Meppel) rechtsaf (1e afslag Steenwijkerstraatweg). Volg de aanwijzingen voor het parkeren.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen wordt duidelijk de naam van de parkeerplaats aangegeven. Onthoud die naam goed. Dat maakt het terugvinden van uw auto na afloop gemakkelijker. De namen van de parkeerterreinen vindt u ook terug op de plattegrond op deze website.

Inwoners

De bewoners van diverse buurten in Meppel hebben een brief gekregen over de afsluiting van hun straat. Deze inwoners kunnen op 14 november hun auto gratis op andere parkeerplaatsen parkeren. Denk aan Parkeergarage de Keyserstroom, parkeerplaats op Blankenstein, P+R Ezinge, bij schouwburg Ogterop, Parkeerterrein Stadhuis.