OM wil tbs-termijn voor vrouw uit Staphorst met jaar verlengen

Staphorst - De officier van justitie heeft dinsdag in de rechtbank in Zwolle gevraagd om de tbs met dwangverpleging van een 36-jarige vrouw uit Staphorst nog eens met een jaar te verlengen.

De vrouw werd in 2008 veroordeeld nadat zij in depressieve toestand één van haar kinderen om het leven had gebracht in hun woning in Staphorst.

Naar omstandigheden zou het momenteel redelijk goed gaan met de vrouw. Haar advocaat zei zelfs dat ze als een speer vooruit gaat. Haar echtgenoot en overige kinderen wonen nog altijd in de woning in Staphorst, maar komen haar regelmatig opzoeken.

,,Een toekomstbeeld is lastig voor haar om te formuleren. Ze moet rustig aan steeds een stapje verder zetten’’, aldus de officier van justitie die voorstelde om de overstap naar een andere kliniek aan te kijken en volgend jaar nog eens naar de situatie te kijken.  

De advocaat van de vrouw is positief, maar liet ook doorschemeren dat hij het eens is met de officier.  ,,Ik vraag de rechtbank nu al om volgend jaar een reclasseringsrapport klaar te hebben.’’ Tevens vroeg hij om direct uitspraak te doen over het voorstel tot verlenging, maar na overleg besloot de rechtbank hier geen gehoor aan te geven. Zij wil de rapporten van de reclassering over eventuele voorwaardelijke beëindiging op haar gemak bestuderen.

Over twee weken laat de rechtbank haar standpunt weten.

Lees ook: Staphorstse moeder gaat zelfstandig wonen in huis tbs-kliniek en de artikelen in het dossier: Gezinsdrama in Staphorst 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!