Tipje van sluier opgelicht tijdens generale repetitie

Meppel - De allesoverheersende vraag tijdens de intocht morgen is of het schip van Sinterklaas wel door de Meppeler Sluis kan.

Daarmee is in het ontvangstscenario rekening gehouden. Vlak voor de sluis aan de kant van het Westeinde is provisorisch een aanlegplaats gemaakt waar de Sint eventueel kan uitstappen. Juist deze aankomstplek kan prachtig in beeld worden gebracht. Hoog boven de sluis zit bovenin een kraan een cameraman van de NTR.

Ellen ten Damme

Tijdens de generale repetitie in het grachtengebied worden nog meer tipjes van de sluier opgelicht. Ellen ten Damme repeteert op de Groenmarkt, haar huisekster geparkeerd op de schouder van Ogterop-directeur Wybrich Kaastra. Burgemeester Jan Westmaas wordt op de voorplecht geïnterviewd door Jeroen Kramer van het Sinterklaasjournaal. Ondertussen zit Dieuwertje Blok in haar Meppeler studio in Murphy's Pub.
Vele honderden Meppelers komen een kijkje nemen in het zonovergoten, maar frisse grachtengebied. Als de generale repetitie de opmaat is voor de echte ontvangst dan wordt het morgen ook fraai najaarsweer, zegt wethouder Henk ten Hulscher. Hij is morgen samen met zijn collega-wethouder Roelof Pieter Koning in restaurant de Peppermill gastheer voor het voltallige college van gedeputeerde staten van Drenthe en van de sponsors. Uit het scenario is verder uitgelekt dat de commissaris op het hoofdpodium bij de Sint wordt geroepen. Hij was de drijvende kracht om de Sint voor het eerst voor de landelijke intocht naar Drenthe te krijgen.

ME

Op het drijvende podium in de nieuwe Prinsengracht verzorgt Scala zaterdag een optreden dat in het teken staat van de Meppeler Muggen. Een bijzondere rol is weggelegd voor de Nijeveense muziekvereniging Euphonia die op de trans van molen De Vlijt tijdens de intocht Sinterklaasliedjes ten gehore brengt.
Het gehele grachtengebied is afgezet met hekken. De veiligheid van de bezoekers is gegarandeerd, zegt intochtcomité voorzitter Ronald Biemolt. Volgens onbevestigde berichten houdt de ME van Politie Noord de invalswegen streng in de gaten.