'Demonstranten houden niet van geweld en willen verdraagzaamheid'

Meppel - Over het grootste kinderfeest van Nederland hangt een grote schaduw door de aanslagen in de Franse hoofdstad, waarbij vrijdagavond 120 doden vielen.

Tijdens de briefing van journalisten voorafgaande aan de landelijke intocht van Sinterklaas blijkt dat een aantal persfotografen en journalisten zijn afgereisd naar Parijs.

Gemeentevoorlichter Leo Weterings verwees tijdens de briefing naar de woorden de koning Willem-Alexander: 'De gedachten van de inwoners van Nederland zijn bij mensen in Parijs'.

Het programma van de intocht van Sint Nicolaas blijft ongewijzigd. De organisatie wil niet toegeven aan terroristen. 'Het Sinterklaasfeest is het grootste kinderevenement van het jaar en een uitdrukking waarvoor we in dit land staan', aldus Weterings. 

Er zijn geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De beveiliging was al optimaal vanwege de aanwezigheid van kleine kinderen. 

Op de vraag of demonstranten zich gedeisd moeten houden, antwoordde de voorlichter dat de demonstranten niet van geweld houden en verdraagzaamheid willen.  

Lees ook: 'Meppel veilig tijdens landelijke intocht'