Sinterklaas arriveert in Meppel (foto's en filmpjes)

Meppel - Sinterklaas is zaterdagmiddag met de stoomboot aangekomen in Nederland. Samen met zijn zwarte pieten zette hij in Meppel voet aan wal. Bekijk hier de filmpjes en foto's.

Sinterklaas weer in Nederland Sinterklaas is zaterdagmiddag met de stoomboot aangekomen in Nederland. Samen met zijn zwarte pieten zette hij in Meppel voet aan wal. Bekijk het filmpje:

Rustig protest tegen pieten in Meppel. Het protest tegen Zwarte Piet is zaterdag bij de officiële intocht van Sinterklaas in Meppel rustig verlopen. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) stond met ruim tweehonderd mensen langs kant tijdens de tour van de kindervriend en zijn pieten. Bekijk het filmpje:

Sinterklaas: verdrietig en afschuwelijk. Sinterklaas stond zaterdag na zijn aankomst in Nederland stil bij de aanslagen in Parijs.'Dit is grote mensennieuws en het is verdrietig en afschuwelijk', zei Sinterklaas tijdens een persconferentie. Bekijk het filmpje:

Sinterklaas weer in Nederland. Sinterklaas is zaterdagmiddag met de stoomboot aangekomen in Nederland. Samen met zijn zwarte pieten zette hij in Meppel voet aan wal. Bekijk het filmpje:

Actievoerders komen aan in Meppel. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is zaterdag met vier bussen vanuit Amsterdam en Rotterdam aangekomen in Meppel. De bussen vervoerden 210 mensen. Ook zijn er actievoerders met eigen vervoer of met het openbaar vervoer naar Meppel gekomen. Bekijk het filmpje:

Meppel klaar voor aankomst Sinterklaas. Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag aan in ons land. De goedheiligman arriveert rond het middaguur met zijn stoomboot in Meppel, waar dit keer de landelijke intocht plaatsvindt. Bekijk het filmpje:

Meppel alert na aanslagen in Parijs. De gemeente Meppel is zaterdag extra alert tijdens de officiële intocht van Sinterklaas, maar de gebeurtenissen in Parijs geven vooralsnog geen aanleiding om de beveiliging aan te scherpen. ,,Het is een momentopname. Maar we zien op dit moment geen reden om zaken aan te passen. We houden de situatie zeker in de gaten en gaan het in de loop in de ochtend nog een keer bekijken. Maar we hebben draaiboeken die overal op berekend zijn'', aldus de woordvoerder van de gemeente. Bekijk het filmpje:

Bekijk (en download) nog veel meer foto's van de intocht op de speciale website: sinterklaasinmeppel.nl

Lees ook: Liveblog: Landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel (foto's)