Sinterklaasintocht trekt 25.000 bezoekers (foto's en video)

Meppel - De organisatie van de landelijke intocht van Sinterklaas gaat ervan uit dat ongeveer 25.000 mensen het evenement bezochten. Er stond veel enthousiast publiek langs de route om Sinterklaas te verwelkomen.

Burgemeester Jan Westmaas kijkt tevreden terug op de intocht: “Ondanks de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs hebben we er met elkaar in Meppel een mooi kinderfeest van gemaakt. Sinterklaas vond het geweldig om in Meppel aan te komen en alle enthousiaste kinderen te zien.”

Sinterklaas werd tijdens zijn tocht getrakteerd op drie verrassingsacts die in de live-uitzending van het uitgebreide Sinterklaasjournaal te zien waren. Als eerst kwam de Sint langs het drijvend podium waarop de Nederlands kampioenen Max Dunnink en Yuna Hendriks FC Meppel Acrogym hun kunsten vertoonden. Aan de Prinsengracht werd het verhaal van de Meppeler muggen uitgebeeld door een toneelgroep van Scala. Tot slot zong Ellen Ten Damme Sinterklaas toe samen met kinderen van obs De Sprinkels.

Sinterklaas sloot zijn bezoek aan Meppel af met een kinderpersconferentie in het stadhuis. Een aantal kinderen van de basisscholen in Nijeveen en Meppel mocht de Goedheiligman vragen stellen.

Zo hoorden zij dat Sinterklaas wel een auto heeft omdat alle boodschappen niet op Amerigo passen. En wist u dat het lievelingsvak van Sinterklaas vroeger Nederlands was? Voor de jarige Mats was deze dag wel heel bijzonder, want hij werd door Sinterklaas en alle aanwezigen toegezongen.

Bekijk de foto's

Fotografen van de Meppeler Courant hebben flink hun best gedaan en veel foto's gemaakt. Misschien staat u er wel bij. De foto's zijn te bekijken en te downloaden via: sinterklaasinmeppel.nl

Of bekijk de sfeerimpressie, gemaakt door Kees Vanger vanaf molen de Vlijt: 

Of de impressie van Arjan Tien / 112Fotografiemedia.nl