Sinterklaasintocht zorgt voor meeste buzz in Drenthe

Meppel - Op de dag van de intocht van Sinterklaas zijn de meeste berichten op social media geplaatst over de provincie Drenthe, zo blijkt uit een social media analyse van Buzzcapture.

De intocht in Meppel op zaterdag 14 november zorgde voor de meeste berichten op één dag in 2015 en laat daarmee de lentestorm (31 maart) en de in Drenthe gesignaleerde wolf op 7 maart achter zich.

Intocht maakt Meppel trending topic

Buzzcapture bekeek hoe vaak plaatsnamen in Drenthe in 2015 genoemd zijn op Twitter. Hieruit blijkt de intocht van Sinterklaas op 14 november met afstand de meest besproken dag te zijn.

Ook de storm op 31 maart en de gespotte wolf zorgden ervoor dat Drenthe ook landelijk trending topic werd.

Top-10

De tien meest besproken onderwerpen op dagen dat het meest over de provincie of één van de plaatsen in Drenthe is gesproken:

  1. sinterklaas,
  2. storm,
  3. wolf,
  4. explosie,
  5. gladheid,
  6. nachttrein,
  7. ps15
  8. bf15
  9. moeder,
  10. fietssnelweg. 

De top-10 van meest besproken onderwerpen wordt aangevuld met de explosie in een verzorgingstehuis in Hoogeveen, gladheid en het nieuws dat Drenthe een nachttrein krijgt.

Ook de Provinciale Statenverkiezingen en het bevrijdingsfestival zorgen voor veel tweets. Ook de aankondiging van de fietssnelweg tussen Assen en Groningen en het nieuws dat de politie de moeder van een dood meisje uit Hoogeveen vrij laat zorgen voor een toename in het aantal berichten.

Aantal tweets over Drenthe relatief laag

Van alle 36 miljoen tweets waar een plaatsnaam, gemeente of provincie is genoemd in 2015, werd in 3% van de gevallen gesproken over Drenthe, ruim 1 miljoen keer. Hiermee worden er relatief weinig berichten over Drenthe op Twitter geplaatst, alleen over Flevoland en Zeeland verschijnen minder berichten op social media.

Bekijk hier de trending topics van de andere elf provincies.