Marc Dubbeldam (MHV): 'Vanzelfsprekend, die hand- en spandiensten'

Meppel - De in Schiedam geboren Marc Dubbeldam verhuisde zevenenhalf jaar geleden naar Meppel. Aangezien hij al sinds zijn vijftiende hockeyt sloot hij zich vrijwel direct aan bij MHV, evenals zijn drie zonen.

‘In eerste instantie trainde ik alleen maar mee, maar al vrij snel heb ik mij aangesloten bij het veteranenteam. Op dat moment ga je ook fluiten bij wedstrijden. Een paar jaar later ben ik gaan coachen, dit heb ik vijf jaar gedaan.’

Vanuit het coachen werd Marc gevraagd om het bestuur te komen versterken als penningmeester, wat hij inmiddels voor het derde jaar doet. ‘Ik vind het vanzelfsprekend dat je tijdens je lidmaatschap verschillende hand- en spandiensten doet. Momenteel zit ik ook in de sponsorcommissie, maar draai ik ook wel bardiensten wanneer nodig. Af en toe fluit ik ook nog. In de weekends draait het bestuur zogenoemde bestuursdiensten. Daarbij staan wij klaar als aanspreekpunt.

Vrolijk

Samen met een aantal teamgenoten verving Marc een tijdje terug de trap en werd een toegangspoort geplaatst. ‘Daar word ik gewoon vrolijk van. Binnen mijn bestuursfunctie als penningmeester vind ik het heel erg leuk om met cijfers te werken, om de boekhouding te doen. Graag wil ik mensen, die op dit moment geen vrijwilligerswerk doen, vragen om toch af en toe eens mee te helpen. Het hoeft maar een klein gebaar te zijn, maar wij hebben er groot plezier van. Bijvoorbeeld bardiensten draaien, de doelen verplaatsen, scheidsrechters inplannen of helpen bij de feestcommissie. Als we met meer mensen de schouders eronder zetten, wordt het wat lichter voor degenen die het nu al doen. Vroeger was het gebruikelijk dat teams meehielpen met het opruimen en netjes maken van de velden en kleedkamers. Dit mis ik weleens bij de oudere jeugd. Het zou fijn zijn als dat anders zou zijn. Voor de rest wil ik iedereen bedanken voor alle inzet’, aldus Marc Dubbeldam.