Nieuw hart Rouveen gaat kloppen

Staphorst/Rouveen - De kogel is door de kerk. Na veel vertragingen hebben alle partijen die betrokken zijn bij het Triangel-woningbouwproject in Rouveen dinsdagmiddag de laatste handtekeningen gezet.

Op het terrein van de voormalige basisschool komen 36 huur-zorgwoningen en 28 koophuizen.

Veranderende wetgeving vanuit Den Haag, een directiewisseling bij een van de deelnemende partijen: het zorgde voor bijna een jaar vertraging. De meesten hadden het plan al afgeschreven. Een hoofdpijndossier. Er zijn veel partijen met allemaal belangen en achterbannen.

De Staphorster politiek was het vorige maand zo zat, dat er bij motie werd geëist dat alle partijen voor 5 januari getekend moesten hebben, anders zou de gemeende de stekker eruit trekken. Doordat het allemaal zo lang duurde, ontstond er veel onrust. Sommige mensen hadden al een huis gekocht. Het zorgdeel en de reguliere woonwijk zijn één plan. Het een kan niet zonder het ander, vandaar de stress.

Dinsdagmiddag tekenden woonstichting VechtHorst, de gemeente Staphorst, kinderopvang Mathil en bouwer Salverda het laatste cruciale contract. Zorgverlener De Stouwe, ook partij, was er niet bij, maar deze paraaf is ook binnen. De grondoverdracht is in kannen en kruiken. Volgende maand beginnen de eerste werkzaamheden en in maart start de bouw voor een nieuw woonzorghart in  Rouveen.

In twaalf grondgebonden zorgwoningen en 24 zorgappartementen wonen straks mensen die de zorg bij De Stouwe betrekken. De 28 koopwoningen -  24 rijhuizen en 4 twee-onder-een-kappers - vormen een reguliere woonwijk. Salverda bouwt de huizen. Van de 28 zijn er al zes verkocht. De verdere verkoop gaat nu echt van start.

Mathil realiseert een pand voor kinderopvang en buitenschoolse opvang. Er komt in dit gebouw ook ruimte voor maatschappelijke doeleinden, zoals de dagopvang van De Stouwe. Voor andere vormen van maatschappelijk gebruik staat Mathil open.