Eretitel ‘Meppeler van het Jaar’ gaat naar opmerkelijke winnaar

Meppel – De verkiezing ‘Meppeler van het Jaar’ heeft een verrassende uitkomst. De jury koos unaniem voor de persoon die Meppel dit jaar het meest op een positieve manier op de kaart heeft gezet.

De winnende finalist van de verkiezing komt oorspronkelijk uit Turkije maar resideert sinds mensenheugenis in Spanje. Op nieuwjaarsdag kwam hij met een speciaal voor hem gereserveerde boot naar het Bleekerseiland om de prijs uit handen van Ogterop-directeur Wybrich Kaastra in ontvangst te nemen.

Kaastra werd vorig jaar uitgeroepen tot Meppeler van het Jaar en was daardoor dit jaar voorzitter van de jury.

De eervolle titel Meppeler van het Jaar ging deze keer naar Sinterklaas. De goedheiligman zette in november voet op Nederlandse bodem in Meppel. Naar de live televisie uitzending keken ongeveer twee miljoen mensen. Een betere PR kan Meppel zich niet wensen.

Sint Nicolaas vond de benoeming een enorme verrassing. De Sint  benadrukte in zijn dankwoord dat de gehele organisatie, de politici, de medewerkers van de gemeente, de middenstand, de vrijwilligers en iedereen die heeft bijgedragen aan zijn geweldige ontvangst  in de eer moeten delen.