Ondernemend: De Wolden wil een ondernemende gemeente zijn

Meppel – In de nieuwe aflevering van het televisie programma Ondernemend zijn vertrekkend dijkgraaf van waterschap Rest en Wieden Marga Kool, wethouder Jan ten Kate uit De Wolden en onderwijskundige Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel te gast.

De presentatoren Andries Ophof en Ton Henzen gingen onder meer de loopbaan langs van Marga Kool die in 1976 als raadslid haar intrede deed in het openbaar bestuur.

Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel meldt dat leerlingen steeds meer hulp nodig hebben om 'te leren leren'. Meisjes zijn ijveriger op school en kunnen wat beter stil zitten. Daardoor heeft Lammers meer jongens op de huiswerkschool. Op 17 maart biedt Lammers op Stad en Esch in samenwerking met Zorgcampus Noorderboog een evenement aan, waarbij leerlingen in contact komen met ondernemers.

Jan ten Kate vindt het opvallend dat enige jaren geleden de huiswerkvrije school bestond en dat nu dus weer huiswerk wordt gegeven. Ten Kate is zelf ondernemer en bekijkt veel zaken door de bril van de ondernemer. 'Je neemt je afkomst altijd mee, ook in de politiek.' Ten Kate zoekt bedrijvigheid voor leegstaande boerderijen. Daar moeten niet te veel regels als een belemmering werken. 'De Wolden moet een ondernemende gemeente zijn', vindt Ten Kate.

Ondernemend komt tot stand door een samenwerking van Omroep Meppel, RTV Drenthe en de Meppeler Courant. Het programma wordt zaterdag uitgezonden op de lokale omroep, zondag op RTV Drenthe en is vanaf zaterdag ook te zien op de site van de Meppeler Courant.