Tegenstanders azc starten online petitie

Meppel - Tegenstanders van de komst van een asielzoekerscentrum (azc) naar Meppel zijn een online petitie gestart om hun verzet kracht bij te zetten. Inmiddels hebben 88 mensen de petitie ondertekend.

Eerder werd al een speciale Facebook-pagina tegen de komst van het AZC in het leven geroepen. Er zijn momenteel 987 personen lid van deze groep.

De beheerders van de Facebook-pagina, Marrijn van Boekel en Ben Willard organiseerden op donderdag 21 januari een demonstratie bij het Meppeler stadhuis tegen de komst van zeshonderd asielzoekers naar Meppel. Enkele tientallen mensen gaven aan de oproep om te protesteren gehoor.

De protesten verliepen in een rustige sfeer. De demonstranten lieten spandoeken aan de raadsleden zien en schreeuwden voor de ramen van de raadzaal dat ze een AZC niet zien zitten. In de hal van het stadhuis kwamen ze bij van de kou en genoten van de aangeboden koffie.

Om de omstreden locatiekeuze goed voor te bereiden, stelde de Meppeler politiek de raadsvergadering over het azc één week uit.

De online petitie is te vinden op: https://neetegenazcmeppel.petities.nl/