Kinderen aan de slag met DrumPower

Meppel - Onder leiding van Petra Dijkstra van Scala, zijn dertien kinderen donderdag aan de slag gegaan met de slagwerkgroep DrumPower van CMV De Bazuin, waar éénmaal per week wordt geoefend in De Triangel naast de Plataan.

'Een jaar of zes geleden hadden wij voor het laatst een slagwerkgroep', vertelt Anja Winters, voorzitter van CMV De Bazuin. 'Daar bleven uiteindelijk een stuk of drie mensen van over. Toen hebben we helaas de stekker eruit moeten trekken. Wij zijn heel blij dat wij nu weer kunnen beginnen met een groep enthousiaste kinderen.'

De groep, bestaande uit kinderen van 6 tot en met 12 jaar, leerde elkaar donderdag tijdens de eerste les kennen. Nog een beetje afwachtend en verlegen begonnen ze op de trommel te slaan, onder toeziend oog van Petra Dijkstra en veel ouders. Op een speciale manier worden de noten aangeleerd, om het beter te kunnen onthouden: een hele noot is een 'leeuw', twee halve noten is een 'tijger' en 1/8ste noten is een 'stekelvarken'. De leerlingen kregen na afloop een 'pad' mee naar huis om op te oefenen, inclusief de stokken om mee te slaan. Zodra de leerlingen meer gevorderd zijn, kan er misschien zelfs begonnen worden op het  drumstel waarover de vereniging bezit, de hele grote trom of op de pauken. Maar dat is nog toekomstmuziek.

Koningsdag

'Elk jaar staan wij met Koningsdag bij Herberg 't Plein in Meppel met ons orkest. We hopen dit jaar ook de jonge drummers erbij kunnen betrekken', aldus Winters. 'Wellicht kunnen we aan het einde van het seizoen, eind juni, ook een buitenconcertje met ze houden. Ze waren in ieder geval heel enthousiast'.