Werkzaamheden waterberging Engelgaarde te volgen via App

Meppel - De werkzaamheden voor de aanleg van een waterberging bij de voormalige zandwinplas Engelgaarde is in volle gang. De voortgang van het werk bij dit parkachtige gebied van ongeveer 25 hectare is te volgen via de BouwApp.

Zo blijft u op de hoogte van de dagelijkse stand van zaken. Eventuele wegafsluitingen of andere van belang zijnde zaken melden we via de App. 

De BouwApp is voor iedereen gratis en volledig anoniem te downloaden. Na het installeren start u de app op en zoekt u op Waterberging Engelgaarde. Voeg het project toe aan uw favorieten en ontvang bij elke update een berichtje. 

De voormalige zandwinplas Engelgaarde ligt aan de noordoost zijde van Meppel, vlakbij het plaatsje Ruinerwold. De plas staat ook bekend als het gat van Blijdenstein.

Rondom de plas bevindt zich bebossing. Stichting Engelgaarde beheert de recreatief aantrekkelijke waterplas. De plas heeft een aantrekkelijke flora en fauna en is een favoriete plaats voor vis- en duiksport en recreatie.

Het zwemwater is zeer helder, doordat zich in de bodem een natuurlijke wel bevindt, waardoor de plas steeds van zuiver water wordt voorzien. De plas is circa 15 meter diep en heeft geen afgebakend zwemgedeelte.

Waterberging

Ter voorkoming van wateroverlast voor het laaggelegen Meppel kan, in periodes van overvloedige regenval, het overtollig water in Engelgaarde als extra bergingscapaciteit worden opgeslagen. Het waterpeil gaat daarmee in het park meebewegen met dat van de Wold Aa.

Het plan voorziet o.a. in de aanleg van meer natuurlijke oevers in de Wold Aa en een te herstellen verbinding met een oude tak van dit riviertje op het terrein van Engelgaarde. Voor de toegankelijkheid van het gebied zal het plan slechts geringe consequenties hebben. 

Meer informatie is te vinden op de website van het waterschap. 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!