Tegenstanders azc in Meppel bieden burgemeester handtekeningen aan (video)

Meppel - Vertegenwoordigers van de actiegroep 'Zeg nee tegen het AZC Meppel' bieden morgen burgemeester Jan Westmaas handtekeningen aan. Dit laat Ben Willard weten op de speciale Facebook-pagina van de protestgroep.

De handtekeningen zijn verzameld op drukke plekken in Meppel, maar ook online. Ruim een week geleden zijn tegenstanders van een asielzoekerscentrum (azc) in Meppel een online petitie gestart om hun verzet kracht bij te zetten. Inmiddels hebben bijna 650 mensen de petitie ondertekend.

Ruim duizend mensen zijn lid van de speciale Facebook-pagina tegen de komst van het AZC. De beheerders van de Facebook-pagina, Marrijn van Boekel en Ben Willard organiseerden op donderdag 21 januari een demonstratie bij het Meppeler stadhuis tegen de komst van zeshonderd asielzoekers naar Meppel. Enkele tientallen mensen gaven aan de oproep om te protesteren gehoor. Aanstaande donderdag neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de komst van een azc naar de Steenwijkerstraatweg of Bremenbergweg. Ook dan gaan tegenstanders weer demonstreren.

De online petitie is te vinden op: https://neetegenazcmeppel.petities.nl/

Overigens is er sinds enkele dagen ook een petitie die ja zegt tegen het azc Meppel. 'We zagen dat er een petitie was tegen het azc en als reactie daarop ontstond ons idee om onze stem voor te laten horen', zeggen Geke en Anouk, initiatiefnemers van de petitie, tegen RTV Meppel. Ze hebben geen voorkeur voor de locatie van het asielzoekerscentrum. De petitie is inmiddels ondertekend door bijna 300 mensen. Deze is te vinden op: https://www.petities.nl/petitions/zeg-ja-tegen-het-azc-meppel

De voorstanders hebben ook een speciale Facebook-pagina die door ruim 130 mensen leuk wordt gevonden.