Burgemeester Westmaas krijgt 1400 handtekeningen tegen azc

Meppel - Ben Willard heeft dinsdagmiddag rond half vijf namens de actiegroep 'Zeg nee tegen het azc Meppel' 1400 handtekeningen tegen een azc in Meppel aangeboden aan burgemeester Jan Westmaas.

De handtekeningen zijn verzameld op drukke plekken in Meppel, maar ook online. Ruim een week geleden zijn tegenstanders van een asielzoekerscentrum (azc) in Meppel een online petitie gestart om hun verzet kracht bij te zetten. Inmiddels hebben bijna 650 mensen de petitie ondertekend.

Ruim duizend mensen zijn lid van de speciale Facebook-pagina tegen de komst van het azc. De beheerders van de Facebook-pagina, Marrijn van Boekel en Ben Willard, organiseerden op donderdag 21 januari een demonstratie bij het Meppeler stadhuis tegen de komst van zeshonderd asielzoekers naar Meppel. Enkele tientallen mensen gaven aan de oproep om te protesteren gehoor.

Aanstaande donderdag neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de komst van een azc naar de Steenwijkerstraatweg of Bremenbergweg. Ook dan gaan tegenstanders weer demonstreren.

De online petitie is te vinden op: https://neetegenazcmeppel.petities.nl