Tapilux helpt De Baander aan mooie vloer

Meppel - In het theehuis bij PGM de Baander in Meppel ligt tegenwoordig een prachtig bruine PVC-vloer. Een aanwinst die mogelijk gemaakt is dankzij Tapilux. De stichting, die afhankelijk is van donateurs en sponsoren, is dan ook dankbaar dat de leverancier van vloeren en gordijnen met deze mooie gift komt.

De stichting, die afhankelijk is van donateurs en sponsoren, is dan ook dankbaar dat de leverancier van vloeren en gordijnen met deze mooie gift komt.

Voorheen had het theehuisje, waar ook bso Oosterboerweg onderdak heeft, te kampen met twee euvels: in de gietvloer kwamen steeds meer scheuren en de akoestiek in de ruimte was niet optimaal. Bij bestuurslid Wim Greven begonnen de radertjes in zijn hoofd te draaien. Hij heeft nog steeds een uitstekend contact met Klaas Vedder, die nu precies vier jaar geleden het bedrijf Tapilux, aan de Groenmarkt 11, van hem overnam. Greven besloot Vedder eens te polsen wat de mogelijkheden voor een andere vloer waren.

Vloer leggen is lastig klusje

De twee heren zochten een mooie PVC-vloer uit bij een fabrikant en Klaas Vedder zorgde ervoor dat zijn medewerkers de vloer er netjes inlegden. Wim Greven: 'Het resultaat is prachtig! De vloer loopt overal door, en dat is knap, want vooral bij de hoekjes is dat lastig', zo weet hij uit ervaring. Het kostte drie dagen om de 170m2 vloer er tiptop in te krijgen, van het openbare gedeelte tot achter de bar en in de achterliggende ruimtes.

Klaas Vedder: 'Een PVC-vloer wordt vaker gebruikt in openbare ruimtes, omdat het stabiel ligt, een harde toplaag heeft en dus tegen een stootje kan.' Greven vult aan: 'Wij als stichting zijn heel blij dat Tapilux het grootste gedeelte van de kosten heeft gesponsord en gratis de vloer heeft gelegd. Wij zijn afhankelijk van sponsoren en donateurs. De spaaractie van de Jumbo, waarbij je munten kunt sparen voor een sportclub of een vereniging, gaat ook heel goed voor ons. Daar zijn we heel blij mee.'

Klaas Vedder haakt daar op in: 'Ik ben blij dat ik zo ook mijn steentje kan bijdragen. De kans om samen zo wat moois te doen heb ik dan ook meteen aangegrepen.'

Vier jaar verder

Deze week is het exact vier jaar geleden dat Klaas Vedder tekende voor overname van Tapilux. 'Prachtig, de beste stap in mijn leven.' Hij gaf de winkel een eigen gezicht middels een restyling van de zaak, maar liet het bestand met topmerken grotendeels intact.

Vakmanschap, service en kwaliteit leveren vindt hij vanzelfsprekendheden. 'Net als vriendelijkheid. Een glimlach geven is wel het minste wat je kunt doen.' De trouwe klantenkring van vroeger blijft ook hem trouw en nieuwe klanten sluiten zich er graag bij aan. 'Ik kan echt merken dat Tapilux een mooi bedrijf was en is. Bovendien is het een mooi vak.'