Meerderheid raad kiest voor Steenwijkerstraatweg

Meppel - De twijfels van de CDA-fractie over de azc-locatie aan de Steenwijkerstraatweg hebben niet geleid tot een andere voorkeur.

Dit betekent dat het collegevoorstel wordt ondersteund door alle vier coalitiepartijen. VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie eisen wel aanvullende randvoorwaarden met name gericht op de veiligheid van omwonenden.

 D66 stemt het amendement van Sterk Meppel en wijst het collegevoorstel af. De PvdA doet dat wel en geeft met de gezamenlijke motie van de coalitiepartijen de wethouder een steun in de rug in zijn onderhandelingen met het COA. Inwoners voelen zich te laat bij het besluitvormingsproces betrokken. De PvdA betreurt dit. Peter de Vries van SteM vindt dat de PvdA krokodillentranen huilt.

Sandra Wolvekamp-Bloemert (CDA) gaf twee weken geleden in de raadscommissie haar twijfels weer over de Steenwijkerstraatweg. Het CDA betreurt dat een aantal door omwonenden aangegeven bezwaren niet in het collegevoorstel waren opgenomen. De locatie is goed te realiseren, maar is dat nu niet, zoals over de verkeersveiligheid, aldus Sandra Wolvekamp. Volgens Bert Kunnen van de ChristenUnie heeft de coalitie het college met de motie een forse boodschappenlijst meegegeven. Hij wilde de motie van de vier collegepartijen samenvoegen met de motie van GroenLinks waarin ook aandacht wordt gevraagd voor de veiligheid, maar ook voor goed onderwijs.