Bloggende bioboerin geeft gratis media-sessie op Internationale Vrouwendag

Meppel / Havelte - Om Internationale Vrouwendag te vieren en de zichtbaarheid van vrouwen in de media te vergroten, kunnen vrouwen uit de noordelijke provincies op dinsdag 8 maart gratis aanschuiven bij een Rond de Tafel sessie.

Deze wordt georganiseerd door publiciteitsdeskundige Nicky Corts van Nickypent.nl uit Havelte. Het initiatief voor de gratis sessies komt van Janneke van Heugten van Vaker in de Media. Zij maakt zich al jaren sterk voor meer vrouwen in de media. Ze heeft dit jaar verschillende deskundigen op het gebied van media en zichtbaarheid bereid gevonden om in maart gratis sessies te geven.

Meting

Slechts een kleine twintig procent van de mensen in het Nederlandse nieuws is van het vrouwelijk geslacht. Sinds de eerste meting in 1995 is dat er niet op vooruit gegaan. Nederland zit zelfs onder het wereldwijde gemiddelde. Dit komt omdat vrouwen al generaties lang niet gewend zijn zichzelf zichtbaar te maken. 

Journalist

Nicky Corts is naast publiciteitscoach ook biologische pluimveehoudster en voormalig verslaggeefster. Zij heeft haar ervaring als journalist meermalen gebruikt om duurzame, biologische landbouw onder de aandacht te brengen van journalisten. Het biologische bedrijf Egg-tivity van Corts en haar man verscheen daardoor meermalen in de landelijke en de regionale media. 

De mediadeskundige en bloggende bioboerin deelt haar kennis graag met anderen en ze geeft wekelijks gratis publiciteitstips op haar website Nickypent.nl. De gratis mediasessie over free publicity vindt plaats op dinsdag 8 maart van 10.00 tot 13.00 uur in de workshopruimte bij Egg-tivity, het pluimveebedrijf van Nicky Corts en haar man aan de Trambaanweg 6 in Havelte. Koffie en thee zijn gratis. Mannen zijn ook welkom, maar zij betalen het normale tarief van 47 euro exclusief btw. Er is plek voor maximaal zestien deelnemers.

Opgeven via http://www.vidm.nl/seminars.php of rechtstreeks bij Nicky via nicky@nickypent.nl.