Toppers van Persister ontvangen diploma

Meppel - Marieke Timmer, Nicole Brand, Maurice Bijker, Maaike Maas, Jeanette Oosterhof en Klaas Jan Wever hebben dinsdag hun diploma gekregen. Allen zijn geslaagd voor MBO 2 Logistiek Medewerker. Op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder.

Maar dat is het wel. Allemaal zjin ze aangesloten bij Persister, een specialist in handling werkzaamheden van drogisterij-artikelen. Dit bedrijf creëert arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Persister is in begin 2015 een samenwerking aangegaan met De praktijkgroep bv uit Nieuwleusen en het ROC in Leiden om een opleidingsprogramma te verzorgen met de uiteindelijke bedoeling het behalen van het mbo niveau 2 logistiek medewerker diploma.

Elke week scholing

Elke maandag werd deze scholing aangeboden bij Persister. Deze lessen werden gegeven door Jan Hamers van De Praktijkgroep. Op 11 januari deden zij examen bij ROC Leiden. 'Met trots kunnen wij zeggen dat onze medewerkers geslaagd zijn. Voor de doelgroep een bijzondere prestatie. Eigenaar Astrit Kreuze van Persister heeft veel waardering voor haar collega’s en is ontzettend trots op deze mooie prestatie. Dit bewijst maar weer dat met veel wilskracht en topbegeleiding van Jan Hamers van De Praktijkgroep er veel mogelijkheden zijn. Met het behalen van dit diploma vergroten de medewerkers hun kansen op de arbeidsmarkt en zijn ze meer dan een aanwinst voor team Persister', aldus een woordvoerder.

De opening werd dinsdag verzorgd door Jarno Hams, zevenvoudig keer behaalde hij de titel Sterkste Man van Nederland. 'Vanuit het Frans vertaald staatbetekent Persister doorzetten en volhouden. Dit is iets waar team Persister voor staat. Jarno Hams kan hier als geen ander over mee praten en daarom zijn wij zeer vereerd met de komst van Hams.'