Man uit Meppel ligt vier maanden dood in huis

Meppel - In appartementencomplex de Swaenenborgh is dinsdag een dode man gevonden. De man van 70 jaar heeft minimaal vier maanden dood in huis gelegen. Een postbode schakelde dinsdag de politie in, omdat er veel post in de brievenbus van de man zat.

'De politie heeft het slot open geboord en de stank die toen uit het huis kwam zorgde ervoor dat een buurman bijna flauwviel', vertelt één van de buren. De man lag naast zijn bed en was al helemaal gemummificeerd. De post was sinds augustus niet meer uit de brievenbus gehaald, maar enkele buren hebben de man nog in december gezien.

De man is volgens de politie een natuurlijke dood gestorven. 'Je leest weleens dat zoiets in Amsterdam gebeurt, maar dit verwacht je niet in je eigen buurt. Mensen hebben dan ook gelijk een oordeel klaar. Maar deze man was een einzelgänger. Hij had geen contact met zijn kinderen. In de tien jaar dat hij hier woonde heb ik hem misschien tien keer gezien. Dan ga je ook niet zomaar bij hem aanbellen. Hij had weinig contact met de buren en ging vaak op vakantie. Dan mis iemand ook niet snel.'

Het appartement moet helemaal worden ontsmet en dat gaat zeker enkele weken in beslag nemen. 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!