Ventoux Concert: ‘Wat een talent hebben we in de regio’

Meppel – Met een uit volle borst meegezongen We are the Champions, gespeeld op het orgel van de Grote Kerk, werd zaterdag een memorabel Ventoux Concert afgesloten. Daarbij werd de hoofdrol nadrukkelijk opgeëist door twaalf jonge muzikale talenten.

Na afloop van dit door de vereniging Monstertocht Meppel - Mont Ventoux georganiseerde concert, straalden de gezichten van de aanwezigen. Niet alleen was meer dan tweeduizend euro opgehaald voor het goede doel van de fietsers – de kankerbestrijding – ook het niveau van de jonge zangeressen en die ene zanger verrasten menigeen. ‘Wat hebben we toch veel talent in de regio’, verzuchtte één van de ruim tweehonderd aanwezigen.

Die ene zanger was singer-songwriter Wessel Klooster uit Meppel, die al heel lang een optreden in een kerk op zijn bucketlist had staan. Hij ging helemaal los met zeven nummers, waarvan zes van eigen hand. De student van de Minerva Academie voor Popcultuur wond het publiek om zijn vingers met droge humor, aanstekelijke muziek en goed doordachte teksten.

Variatie

Het was weer eens heel wat anders dan al die jongedames die het podium betraden en dat gaf vooral de variatie van dit Ventoux Concert weer. Vanuit Ruinen kwamen vijf pareltjes onder leiding van Marthy Buijs en met solide pianobegeleiding van Irene de Weerd. Dyonne Vos, Céline Vos, Nienke Hakkert, Sandra Gelderman en Marlien van der Schee vormen al sinds 2009 de groep Pearl Voices en hebben al heel wat optredens op hun naam staan.

In de Grote Kerk gaven ze van veel muzikaliteit blijk en zongen ze That Man van Caro Emerald, een bijzondere medley van Sister Act, het werkelijk betoverende Only Time van Enya en een slotmedley van The Andrew Sisters. Naast mooie stemmen, hadden de dames ook veel aandacht besteed aan de choreografie.

Het merendeel van de artiesten was afkomstig uit de stal van Barbara Lok, de zangeres en lerares uit Sint Jansklooster. Yaniek Willems uit Rouveen opende de avond met een gevoelig gezongen Wat is mijn Hart van Marco Borsato. Daarna sloot ze aan bij het duo Sanne ten Hove uit Kampen en Carlijn Bunink uit Genemuiden om Survivor van Destiny’s Child te zingen. Wessel Klooster verzorgde op zijn gitaar de begeleiding van dit toepasselijke nummer. Sanne en Carlijn vervolgden samen met Druppel, een nummer van Barbara Lok zelf, en Je vecht nooit Alleen van de 3 J’s, een mooi gezongen nummer dat zeer van toepassing is op het goede doel van de avond.

Pittig

Voor de pauze zong Josca Nefkens uit Meppel het mooie Queen Bee van Barbara Streisand op pittige wijze. Ruth Kirpestein uit Vollenhove kreeg de handen daarna ook goed op elkaar met haar eigen nummer Blackbird, waarin de bijzondere stem van deze singer-songwriter zeer goed uit de verf kwam.

Direct na de pauze zong Josca van achter de piano een wat onbekender en klein nummer van Ed Sheeran. Met dit Wake me Up raakte ze een gevoelige snaar en kreeg ze de kerk muisstil. Bijzonder was ook de uitvoering van When we were Young, een nummer van Adèle dat op geheel eigen wijze werd gezongen door Marissa Dijkstra uit Genemuiden. Ze legde de lat hoog voor zichzelf, maar slaagde met vlag en wimpel.

X-Factor

Het slotakkoord was voor Ruth, Yaniek, Marissa en Josca, die samen het groepje Big Mix vormen, ooit geïnspireerd door de Britse X-Factor meidengroep Little Mix. Met de nummers Wings (Little Mix), The Family Tree (Venice), I see Fire (Ed Sheeran) en het afsluitende I will carry You (Ladies of Soul) gaven ze wat extra kleur aan een al meer dan geslaagd concert. Alle reden om eens wat vaker gezamenlijk op te treden.

Het laatste woord was echter aan Marietje Nefkens, die achter het grote kerkorgel gezeten alle bezoekers aan het zingen kreeg. Het misschien wel bekendste nummer van Queen had voor deze avond een diepere betekenis: niet alleen de fietsers van MMVT motiveren die op 20 augustus opstappen voor een elfdaagse tocht naar de Mont Ventoux, maar ook voor al die kankerpatiënten die hun (nog te vaak) ongelijke strijd leveren tegen deze ziekte.