Meppelers zijn tevreden over grote aanbod evenementen (video)

Meppel - Moet Meppel meer evenementen krijgen en zijn Meppelers tevreden met het aanbod van evenementen? Voor Wat Meppel Wil vroegen we dit aan het winkelend publiek.

Donderdag Meppeldag en Live in Meppel zijn slechts twee van de vele evenementen die de gemeente Meppel kent. Vorig jaar heeft de stad ook de landelijke intocht van Sinterklaas georganiseerd.

‘Ik vind het aanbod wel goed’, zegt mevrouw Klomp die vindt dat de Donderdag Meppeldagen een goede promotie zijn van de stad. Ook de jongeman Te Brake vindt het aanbod goed. ‘Koningsnacht vind ik erg leuk om te bezoeken en ook evenementen bij mij in de buurt bezoek ik graag.’

Grote evenementen

‘Ik denk wel dat Meppel grote evenementen wil binnenhalen, maar we moeten wel kijken of het haalbaar is of niet’, zegt Wendy Donker, ambtenaar van onder meer toerisme bij de gemeente Meppel. Volgens mevrouw Klomp is Meppel te klein voor grote evenementen. ‘Vooral financieel is de gemeente hier te klein voor’, aldus mevrouw Klomp. Te Brake vindt juist wel dat de gemeente meer grote evenementen moet organiseren. ‘Het is leuk en voor mij ook dicht bij huis.

Commercieel

‘De gemeente haalt eigenlijk geen evenementen binnen. Vanuit de samenleving komen veel initiatieven voor het organiseren van evenementen. Commerciële en vrijwillige partijen zorgen jaarlijks voor de evenementen die Meppel rijk is en daar zijn we erg blij mee. De gemeente heeft vooral een verbindende en faciliterende rol. Ook helpt de gemeente onder meer met het zoeken van een locatie en het schoonmaken van de terreinen’, besluit Wendy Donker van de gemeente.