Bezwaarmakers AZC vangen bot bij rechter

Meppel - De eigenaren van de camping De Kikkerije en van Kreuze Asbestsanering, die bezwaar maken tegen de komst van het asielzoekerscentrum aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel, hebben bij de rechter ongelijk gekregen.

De bezwaarmakers probeerden halverwege april via de rechter een stokje voor de bouw van dit centrum te steken. Sinds de publicaties over de komst van dit centrum wordt de campingeigenaar Jan Koop de Wolde geconfronteerde met afzeggingen.

Eigenaar Arend-Jan Kreuze van het asbestsaneringsbedrijf vreest op zijn beurt voor schending van privacy, omdat hij dichter bij de de locatie woont. De toekomstige bewoners van het centrum moeten langs zijn tuin, als ze naar het centrum van Meppel willen lopen. Het bedrijf en woonhuis staan te koop en zal door de komst van het AZC minder opbrengen.

Grond gebruiken

De rechter vindt niet dat de gemeente op dit moment belet mag worden haar grond te gebruiken voor het oprichten van een asielzoekerscentrum. Dat de bezwaarmakers schade lijden en in de toekomst nog meer zullen lijden, is volgens de rechter niet vast komen te staan.

De benodigde vergunningen zijn nog niet door de gemeente afgegeven. Ook is het bestemmingsplan nog niet aangepast of gewijzigd. Als dit is gebeurd, dan is het voor de buurtbewoners nog mogelijk om een gang naar de bestuursrechter te maken. (ADP)