Weer auto's in brand in Koedijkslanden (video)

Meppel - Een felle brand heeft dinsdagochtend rond vijf uur twee auto's in de as gelegd op de Jan Tooroplaan. De politie kan nu nog niet zeggen hoe de brand is ontstaan, ook niet of er sprake is van brandstichting.

De wagens stonden naast elkaar toen de brand ontstond. De politie heeft de plek dinsdagmorgen afgezet, zodat later de recherche onderzoek kan doen naar de exacte oorzaak. Opmerkelijk is dat een van de wagens vlak voor de brand op de parkeerplaats stond en ten tijde van de brand half op de weg. 'We denken dat de auto is gaan rollen toen de brand ontstond. De auto kwam tot stilstand naast een andere wagen die door de brand ook schade heeft opgelopen', aldus een woordvoerder van de politie. De politie heeft inmiddels buurtonderzoek gedaan en roept getuigen op zich te melden (0900-8844).

Opmerkelijk is dat in de wijk Koedijkslanden al eerder auto's in de brand vlogen. Op 19 december vorig jaar gingen 's avonds ook drie auto's in vlammen op en in de nacht op 3 op 4 september ontstond brand in vijf auto's. Beide incidenten waren op de B. van der Helststraat. Op 23 maart dit jaar sloegen de vlammen uit een auto die geparkeerd stond bij Bad Hesselingen. 

Volgens de politiewoordvoerder wordt bij de zaken van december en september uitgegaan van brandstichting. 'Soms is de brand zo verwoestend dat er nauwelijks sporen meer zijn en dan kan dus niet met honderd procent zekerheid worden vastgesteld of er sprake is van brandstichting', aldus een woordvoerder van de politie. Bij de autobrand bij het zwembad was er geen spraken van brandstichting. 

Woensdag in de Meppeler Courant een interview met één van de gedupeerden.