Hulpmiddelenmarkt Naobuur slaat aan

Vledder - De eerste hulpmiddelenmarkt bij Naobuur in Vledder is goed bezocht. Bijna honderd belangstellenden probeerden vrijdag rollators uit en lieten zich informeren over allerlei mogelijkheden op het gebied van hulpmiddelen.

De ergo- en fysiotherapeut van Zonnekamp gaven mensen advies over rollators: zo heb je allerlei verschillende rollators onder meer voor mensen met Parkinson en weer andere voor mensen met reuma. Bij Pento kon men terecht voor problemen met het horen bijvoorbeeld: hoe samen tv kijken als de een het niet kan horen en de andere wel.

Burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld was ook naar Vledder gekomen en bezocht alle stands. Hij was vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden van de automatisering in en om huis. De organisatie ‘Zorg en Service personenalarmering’ uit Nijeveen gaf een demonstratie van het project ‘Jaapie’. Getoond werd hoe eenvoudig automatisering in en rond huis is. Daar mensen steeds langer thuis blijven wonen, kan ‘Jaapie’ voor velen een uitkomst zijn. Niet alleen de burgemeester, maar ook andere bezoekers waren zeer geïnteresseerd in dit project over veilig en prettig thuis blijven wonen.