Buschauffeur Henk van Spil rijdt zijn laatste busrit

Meppel / Ruinerwold - 'Jarenlang reed Henk van A naar B, maar na vandaag stopt hij ermee # pensioen'. Het grote spandoek voorop de bus, lijn 32, trok de aandacht. Buschauffeur Henk van Spil uit Ruinerwold maakte woensdag zijn laatste busrit.

Henk van Spil heeft 42 jaar gewerkt als buschauffeur bij verschillende maatschappijen. Dat deed hij altijd met veel plezier. Familie en vrienden hebben ervoor gezorgd dat zijn laatste busrit in zijn geheugen gegrift is. De bus was vrolijk versierd met slingers, vlaggetjes en een groot spandoek. Bovendien had hij bijzondere passagiers; bij elke halte stapte een familielid of goede bekende in. Met elkaar sloten ze zijn carrière af.

Aan het einde van de dag wacht Henk nog een afscheid met zijn collega's op het werk en zaterdag volgt nog een feestje met familie en collega's.

Hoewel Henk altijd met veel plezier naar zijn werk ging, kijkt hij ook wel uit naar zijn pensioen. Vervelen zal Henk zich niet; stilzitten is niet zijn ding. Hij mag graag klussen, tuinieren en eropuit trekken.