Huizen B en W Staphorst beveiligd

Staphorst – De woningen van de burgemeester, de drie wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Staphorst zijn in de tweede helft van vorige week beveiligd.

Aanleiding was een dreiging vanuit de lokale gemeenschap. Beveiligers postten in de tweede helft van de vorige week bij de huizen van burgemeester Theo Segers en de wethouders Sytse de Jong, Bart Jaspers Faijer en Bert Krale. Ook de woning van gemeentesecretaris Patrick Rossen hielden beveiligers in de gaten. De beveiliging is alweer opgeheven.

Locoburgemeester Sytse de Jong, een ambtenaar belast met de openbare orde en veiligheid, het OM en de politie besloten na een veiligheidsanalyse dat beveiliging nodig was. De reden was een bedreiging die was binnengekomen. Burgemeester Theo Segers was op vakantie, maar ook zijn huis hielden beveiligers in de gaten. De Jong wil niet zeggen van wie de bedreiging afkomstig was en hoe deze luidde, noch of er aangifte van is gedaan bij de politie. ‘Ik wil het ook niet te groot maken’, zegt De Jong. ‘Dat dit moet is natuurlijk wel triest.’

De gemeente Staphorst kampt al jaren met een aantal probleemdossiers en boze burgers die vinden dat ze benadeeld worden door het lokale beleid. Het is niet bekend of de dreiging hiermee verband houdt. Wethouder Sytse de Jong wil er ook geen enkele mededeling over doen.

Het is niet voor het eerst dat bestuurders uit de gemeente Staphorst extra in de gaten worden gehouden na een bedreiging vanuit de bevolking. Ook landelijk is het schering en inslag dat burgers bestuurders en raadsleden verantwoordelijk houden en bedreigen.