Team Schuurman wint Ventoux Plein Pubquiz

Meppel - Het team van Margreet Schuurman heeft woensdagavond de Ventoux Plein Pubquiz gewonnen.

Op het terras van Herberg 't Plein in Meppel streden twaalf teams tegen elkaar, waarbij algemene kennisvragen op de deelnemers werden afgevuurd door quizmaster Peter Nefkens. Thema's die langskwamen waren Actueel, Frankrijk, Sport, Muziek en Drenthe. Naast meerkeuzevragen en open vragen, moesten de teams zich buigen over drie werkvragen.

Team Schuurman ging de gehele avond aan de leiding, maar halverwege kwamen de teams van Lions Meppel-Reestland en Tico nog wel iets dichterbij. Met de laatste werkvraag over landenvlaggen besliste Schuurman de strijd definitief. De Lions werden tweede, Team Tico derde, net voor team Cordemeyer & Co. De quiz was interactief, dankzij Bertus Roodhof en zijn quizsoftware.

De deelnemers zorgden er gezamenlijk voor dat er weer een bedrag van 530 euro kan worden bijgeschreven op de rekening van de vereniging Monstertocht Meppel-Mont Ventoux. Het doel van 20.000 euro voor de stichting Mont Ventoux is inmiddels ruimschoots bereikt, de 30.000 komt zelfs al in zicht.

De laatste actie van MMVT vindt plaats op de dag dat de vijftien fietsers vertrekken voor hun monstertocht van Meppel naar de Mont Ventoux. Op zaterdag 20 augustus kunnen liefhebbers het team uitgeleide doen. Tegen een vrijwillige bijdrage kan een (groot) stuk van de eerste etappe worden meegefietst. Die eerste etappe van 175 kilometer leidt de groep uiteindelijk naar Duisburg in het Ruhrgebied. Op dinsdag 30 augustus hopen de fietsers en acht begeleiders op de Mont Ventoux aan te komen.

Info: www.mmvt.nl