Derde Italiaanse kampioenswedstrijd voor Collin Veijer

Staphorst - Alle Italiaanse MotoGP-helden heeft Staphorster Collin Veijer al in Assen bij de TT aan het werk gezien en velen waren zelfs bereid om hun handtekening aan het jonge racende AMBC-lid af te staan.

Met een speciale pas mocht hij voor de wedstrijd in de koningsklasse namelijk het rennerskwartier binnen. Het is zijn jongensdroom om ooit ook op dat hoge niveau in actie te komen. Zover is het echter nog lang niet. Maar hij reist wel weer naar ‘de laars van Europa’ om zijn derde, vierde en vijfde kampioenswedstrijd te rijden om de CIV-Juniorcup: dé klasse waarin jong talent kan rijpen en zich ook in de kijker kan rijden in het motorrace-gekke land, met Valentino Rossi als absolute vedette.

Ook voor de jonge Staphorster is Rossi een idool. Veijer is na de overstap van de minibikes nu in de Mini-GP-50 klasse actief, waarbij hij op een rappe 50 cc-tweetakt voor het professionele CS Racing Team in actie komt.

De eerste twee wedstrijden verliepen als debutant nog niet optimaal: tiende in Franciacorta en pech in Varano de Melegari. Daardoor staat hij nu op een score van slechts zes punten. ‘Jammer was dat ik in de tweede wedstrijd al na twee minuten een vastloper kreeg. Maar in de trainingen voel ik me steeds beter worden en ook het schakelen krijg ik nu goed onder de knie. Maar er zitten in deze klasse nu eenmaal heel sterke knapen die al veel meer ervaring hebben. Die rij je niet zo maar voorbij. Van hen kan ik erg veel leren en vandaar dat ik dus ook in Italië actief ben. Maar ik hoop in de drie races die we nu op rij hebben weer royaal in de punten te zitten’, aldus Veijer junior, die als VRN-coureur in Italië actief is voor de daar gevestigde CS-racestal, waarin ook drie Italiaanse teamgenoten actief zijn.

Race 3 is komende zondag op de piste ‘Autodromo dell’Umbria di Magione’, waarna race 4 en 5 op 23 en 24 juli plaatsvinden op het circuit van Pomposa. Drie wedstrijden binnen een kort tijdsbestek dus, waarbij de familie Veijer er waarschijnlijk ook een Italiaanse vakantie aan vastplakt. Zijn zesde en laatste kampioenswedstrijd is de finale op 18 september, in Vallelunga.