Onduidelijkheid over huisregels in centrum tijdens Donderdag Meppeldag

Meppel - Er is onduidelijkheid ontstaan over het naleven van de huisregels van de gemeente tijdens evenementen. Deze regels staan op reclamezuilen in het centrum aangegeven.

Er werd gisteren een speciale Facebookpagina geopend waarop vragen werden gesteld over de naleving van de huisregels. Daarop kwamen meer dan honderd reacties binnen.

Bepaling 6 van de huisregels luidt: ‘Het is verboden om eigen consumpties en etenswaren mee het evenementengebied op te nemen.’ Volgens een bericht op de Facebookpagina van de Politie Meppel zijn de evenementenregels voor de Donderdag Meppeldagen ten opzichte van vorig jaar gewijzigd. Één van de wijzigingen zou bijvoorbeeld zijn dat meegebrachte consumpties niet meer mogen in het evenementengebied .

Prijzig

‘Betekent dit dat mensen die niet zo veel geld te besteden hebben ‘s avonds niets meer te zoeken hebben in de stad tijdens de Donderdag Meppeldag, omdat ze niet in alle gevallen de toch wel prijzige horeca-consumpties kunnen betalen? Maar zelfs al is geld het probleem niet, moeten mensen zich dan sowieso laten voorschrijven waar ze hun consumpties vandaan halen tijdens de Donderdag Meppeldagen? En heeft de horeca soms meer bestaansrecht dan de supermarkt, Big Bazar of de Action, waar je ook gewoon drinken kunt kopen?,’ aldus de Facebookpagina.

‘Wat is de volgende stap? Net als bij Live in Meppel, hekken om het evenemententerrein in het centrum? Entree gaan vragen voor het pleinenfestival?’ Vervolgens komt de oproep de Facebookpagina te liken en te delen met vrienden en stadgenoten. ‘Want laten we er vooral voor zorgen dat onze mooie stad Meppel een stad voor ons allen blijft.’

Slijterij

Uit de huisregels kan worden opgemaakt dat het tijdens Donderdag Meppeldag verboden is consumpties mee te nemen naar de stad. Volgens de gemeente geldt dit met name voor alcoholische dranken. In het nabije verleden is er overlast ontstaan doordat jongeren bij slijterijen en supermarkten sterke drank kochten en daarmee naar Donderdag Meppeldag gingen. Deze wijze van alcoholconsumptie heeft de gemeente met het opstellen van de huisregels willen terugdringen.
‘Als bezoekers flesjes water meenemen, is dat geen enkel probleem,’ aldus gemeentevoorlichter Leo Weterings.